Nieuws

Doe mee tijdens de Nationale Tuinvogeltelling

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

STEDENDRIEHOEK - Zet de voedertafel klaar, hang de vetbol op en omcirkel de datum in je agenda. Want op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 januari houdt Vogelbescherming Nederland weer de Nationale Tuinvogeltelling. Iedereen kan meedoen aan het grootste burgeronderzoek van Nederland.

Tsjilpende huismussen in de heg, een bungelende koolmees aan de vetbol en de grote bonte specht die van de vogelpindakaas komt snoepen. Tijdens de Nationale Tuinvogeltelling heb je een half uurtje de tijd om helemaal op te gaan in de tuinvogels. Kopje koffie of thee erbij en kijken maar. De resultaten kan je melden via www.tuinvogeltelling.nl of de gratis app (te downloaden via de website). 

Tellen is makkelijker dan je denkt

De Vogelbescherming doet er alles aan om je te helpen de vogels te herkennen, waaronder ook dit burgeronderzoek. Op de site staat een top 25 van de meest voorkomende tuinvogels, met herkenningstips en geluid. Met de gratis app is het herkennen van vogels helemaal appeltje eitje. Vul de kleur en de grootte in en Vogelbescherming vertelt je welke vogel je ziet.

Resultaten

Dit jaar wordt de Tuinvogeltelling voor de zestiende keer georganiseerd. Voorgaande edities hebben inmiddels een schat aan waardevolle informatie opgeleverd. Zo is de achteruitgang van de huismus terug te zien in de resultaten, net als de opkomst van de halsbandparkiet. Nog een interessant feitje: in de telling is duidelijk te zien dat de vogels te vinden zijn in de tuinen waar goed gevoerd wordt.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws
Cleantech Regio Nieuws

Laatste nieuws

Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar