Nieuws

Dichters eren bloemlezing Paul Rodenko

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

ZUTPHEN - Zondag 3 februari wordt ter gelegenheid van de Poëzieweek de 65e verjaardag van Paul Rodenko’s bloemlezing ‘Nieuwe griffels schone leien’ gevierd met een feestelijke voorleesmiddag. Deelnemende dichters zijn onder anderen Erik Lindner, Hanz Mirck, Eva Jeune, Jesse Laport, Rinske Kegel, Wibo Kosters en H.C. ten Berge, die de middag tevens inleidt. De presentatie is in handen van Sander Grootendorst.

Paul Rodenko (rechts) ontvangt de Poëzieprijs van de gemeente Amsterdam (1960) uit handen van wethouder De Roos. (Foto: ANP)

De viering vindt plaats in de bibliotheek van Zutphen, de stad waar Rodenko de laatste twintig jaar van zijn leven woonde. Daar zijn in een door Poëziecentrum Nederland ingerichte tentoonstelling ook de dichtbundels te zien waar Rodenko uit geselecteerd heeft. 

De bloemlezing ‘Nieuwe griffels schone leien. Van Gorter tot Lucebert van Gezelle tot Hugo Claus. Een bloemlezing uit de poëzie der avant-garde’, zoals de volledige titel luidt, van Paul Rodenko (1920-1976) verscheen in 1954 en was met 91.000 exemplaren een van de best verkochte en meest invloedrijke bloemlezingen uit de twintigste eeuw. ’65 jaar Nieuwe griffels schone leien’ wordt georganiseerd door Stelletje Druktemakers in samenwerking met Stichting Ida Gerhardt Poëzieprijs, Kopwit Zutphen en de Bibliotheek Zutphen. De middag duurt van 13.30 tot 17.00 uur en vindt plaats in de bibliotheek, Broederenkerkplein 2 te Zutphen. De toegang is vrij. 

Voor meer informatie: Hans Heesen/Stelletje Druktemakers, telefoon 06-20491350, of de bibliotheek, telefoon 0575-512926.

|Doorsturen


Ondernemend nieuws
Laatste nieuwsMeest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar