Nieuws

Deventer Ziekenhuis gaat
voor duurzame mobiliteit

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

DEVENTER - Nog elke week groeit het netwerk Schone Mobiliteit van de Cleantech Regio. Onlangs was het de beurt aan Deventer Ziekenhuis om ook aan te sluiten. Milieucoördinator Gea Wijn zette namens de zorgorganisatie haar handtekening onder de Verklaring Schone Mobiliteit. Daarmee voegt Deventer Ziekenhuis zich bij bedrijven als Tauw, Remeha, Circulus-Berkel en nog zo’n vijftien andere organisaties uit de Cleantech Regio. Samen maken zij zich hard voor een schone en bereikbare regio.

Als netwerkpartner zet Deventer Ziekenhuis zich samen met andere organisaties en ondernemers uit de regio in om de CO2-uitstoot te verlagen en de bereikbaarheid te vergroten. Om die ambities kracht bij te zetten, neemt het ziekenhuis verschillende maatregelen. Zo zet de organisatie zich in om restafval van medicijnen te verminderen en streeft het ziekenhuis naar een overstap op duurzaam vervoer.

“Het is belangrijk dat een ziekenhuis goed bereikbaar is. Voor patiënten en bezoekers, maar ook voor medewerkers en leveranciers”, stelt Gea Wijn. De komende jaren wil Deventer Ziekenhuis stappen zetten om de mobiliteit rond de organisatie te verduurzamen. “Zo vervangen we ons eigen wagenpark door auto’s in de milieuklasse A. Ook werken we samen met fietskoeriers om goederen van/naar het ziekenhuis te krijgen. Verder stimuleren we medewerkers meer dan ooit om zelf met de fiets of het openbaar vervoer naar hun werk te komen. Zo geven we invulling aan een vitale ambitie: het Deventer Ziekenhuis bereikbaar houden en schone en duurzame mobiliteit.” 

Nog meer voordelen
Netwerkpartners werken niet alleen aan hun eigen ambities richting een duurzame toekomst. Ze profiteren ook van diverse voordelen. Zo komen bedrijven in het mkb in aanmerking voor de Mobiliteitskaart, met tien slimme en schone maatregelen voor duurzamer vervoer. Voor maximaal vijf acties kan men een bijdrage krijgen tussen de 100 en 1.000 euro.

Ook lid worden van het netwerk Schone Mobiliteit? Kijk op slimschoonreizen.nl of neem contact op met mobiliteitsregisseur Oscar Roelofs via telefoon 06-52442112 of e-mail oscar.roelofs@slimreizenstedendriehoek.nl.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws
Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar