Nieuws

Deventer wordt nog groener

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

DEVENTER – Er worden in maart 8000 loofbomen geplant in, met name, het bosgebied De Oostermaeat bij Lettele, een terrein van IJssellandschap.

De Oostermaet wordt met de beplanting omgevormd van een naaldbos naar een loofbos. Hiermee wil het Waterschap en de Provincie Overijssel bewerkstelligen dat water beter kan worden vastgehouden in het bos op langere termijn.

“Dit project is bedacht als gevolg van de klimaatverandering, waardoor er steeds vaker periodes van droogte voor komen.” IJssellandschap geeft aan dat het steeds belangrijker wordt om water goed vast te kunnen houden, vooral nu er steeds vaker kortdurend veel regenwater valt, dat slecht wordt opgenomen in een droge grond. Naaldbomen zijn minder geschikt voor regulering van water doordat zij deels hun naalden vasthouden en ook in de winter water blijven verdampen. Doordat loofbomen hun bladeren verliezen, in tegenstelling tot de meeste naaldbomen, kunnen zij het water via de stam afvoeren in de grond. De bomen worden voor 1 april geplant. 

|Doorsturen

Ondernemend nieuws
Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar