Nieuws

Deel mee in de Roparunprijs

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

ZUTPHEN - In 2018 werd Zutphen voor de vierde keer verkozen tot leukste Roparunnerstad op de route van Hamburg naar Rotterdam. Dankzij de organisatie van de Stichting Doorkomst Roparun Zutphen en de vele vrijwilligers won Zutphen hiermee 45.000 euro aan prijzengeld. Dit geld gaat naar organisaties en initiatieven die ondersteuning bieden aan mensen met kanker in hun laatste levensfase.

Maar naar welke organisaties? “Heeft u of uw organisatie een idee voor een activiteit voor deze doelgroep en wilt u in aanmerking komen voor een deel van het prijzengeld? Stuur voor 1 april 2019 uw aanvraag (omschrijving van de activiteit met een begroting) dan naar info@zutphen.nl , onder vermelding van ‘Roparun’. De aanvragen voor het prijzengeld kan variëren van een onvergetelijke dag organiseren voor kankerpatiënten tot aanschaf van hulpmiddelen”, aldus een woordvoerder.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Zutphen ligt op de route Hamburg-Rotterdam. Sinds 2000 mogen deelnemers aan de Roparun stemmen op steden die volgens hen de leukste en gezelligste doorkomst hebben georganiseerd. In 2014 (tweede prijs), 2015, 2016 en 2017 viel Zutphen ook in de prijzen. In 2019 is de Roparun van 19 tot en met 21 mei en is Zutphen weer doorkomststad. Meer informatie over Roparun via www.roparun.nl  en/of de Facebookpagina van Stichting Roparun.

|Doorsturen


Ondernemend nieuws
Laatste nieuwsMeest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar