Nieuws

De Groene Visite zoekt vrijwilligers

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

DEVENTER - Op maandag 10 juli verzorgen Natuur en Milieu Overijssel en Ouderen Belangen Organisaties Overijssel van 10.00 tot 12.00 uur een informatiebijeenkomst bij De Fermerie, Muggeplein 9 in Deventer. Die is bedoeld voor bewoners die geïnteresseerd zijn om vrijwilliger te worden in De Groene Visite.

In De Groene Visite gaan vrijwilligers als duo met een natuurkoffer op bezoek bij aan huis gebonden dementerende ouderen, woonachtig in een zorginstelling in Deventer. Deze koffer is gevuld met natuur uit de omgeving. Met het ruiken, zien, proeven, horen en voelen van deze natuur komen herinneringen naar boven die aanleiding zijn voor een gesprek. De natuur is een krachtig middel om herinneringen op te halen, gesprekken te stimuleren en het sociaal isolement te doorbreken.

 

Nieuwe afdeling in Deventer

In Overijssel zijn nu vijf Groene Visite-afdelingen (Almelo, Oldenzaal, Hardenberg, Steenwijk en Zwolle). Natuur en Milieu Overijssel en Ouderen Belangen Organisaties Overijssel zetten dit jaar twee nieuwe regio’s op, waaronder Deventer. Er hebben zich inmiddels vijf enthousiaste bewoners aangemeld. Voor een nieuwe regio zijn twintig vrijwilligers nodig. Vrijwilligers krijgen training over natuur, dementie en didactische vaardigheden en er is veel ruimte voor teambuilding.

 

Tijdens de bijeenkomst in De Fermerie krijgen geïnteresseerde bewoners die eventueel vrijwilliger willen worden, een beeld van het werk. Ook kunnen zij de materialen bekijken en vragen stellen. Deelname is vrijblijvend, aan het einde van de bijeenkomst kunnen deelnemers zich aanmelden als vrijwilliger. Aanmelden voor de bijeenkomst is mogelijk via e-mail info@natuurenmilieuoverijssel.nl of telefoon 038-4250960

|Doorsturen

Ondernemend nieuws


Laatste nieuws
Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar