Nieuws

De Apeldoorn Cup 2018

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

Op zaterdag 18 augustus vindt de start plaats van de Apeldoorn Cup. Voor de derde maal in de nieuwe opzet. Die dag komen alle deelnemende teams in actie op de velden van csv Apeldoorn. De maandag- en woensdagavond daaropvolgend vinden de kwart- en halve finales plaats. Op zaterdag 25 augustus is de finaledag en komen alle teams opnieuw in actie. Uiteindelijk zal op die zaterdag duidelijk worden wie zich het komende seizoen de ‘beste’ voetbalvereniging van Apeldoorn en Omstreken mag noemen.

De nieuwe opzet is na de eerste twee versies goed bevallen. Vooral de spelers ervaren het als een reünie. Maar het spelletje moet natuurlijk wel worden gewonnen. Na-ijver in de sport en zo hoort het. De onderlinge contacten tussen spelers en bestuurders in die week zijn heel belangrijk voor de Apeldoornse voetbalwereld. De laatste evaluatie heeft geleid tot een paar aanpassingen van het toernooi. Het toernooi begint op zaterdag en eindigt een week later op zaterdag. Iedere deelnemende vereniging komt minstens twee maal in actie. Dat geldt voor beide zaterdagen. Dat past beter qua voorbereiding naar het nieuwe seizoen.

De Apeldoornse Amateurvoetbalverenigingen is het gelukt een aantal Apeldoornse Ondernemers warm te maken voor dit toernooi. DAKA Sports, Bouwonderneming Veeneman bv, de Stedendriehoek, MEN Consultancy, Broekhuis Apeldoorn, Garage Veeneman & Zn en Vreedeveld Isolatie bv. Deze sponsors hebben aangegeven dat zij het op prijs stellen dat de naamgeving van het toernooi gewoon de De Apeldoorn Cup blijft.

Het blijft altijd lastig een juist moment te kiezen om dit toernooi te laten plaats vinden. Het is of te kort voor de competitie, of de trainingen zijn nog niet begonnen, vervolgens nog de bekercompetitie die voor verschillende categorieën op verschillende momenten aanvangt. Daar heeft de organisatie waar mogelijk rekening mee gehouden. De wedstrijden tot en met de halve finales duren twee keer 30 minuten. Op de finaledag duren de wedstrijden twee maal 45 minuten.

Elke keer wanneer u komt kijken naar welke wedstrijd dan ook betaalt u slechts 1 euro entree. De opbrengst van vorig jaar ging naar Stichting De Klup. Deze keer gaat de opbrengst van de gehele week naar Life Goals Apeldoorn.

Er zijn heel veel enthousiaste vrijwilligers, sponsors, scheidsrechters, bestuurders  en supporters die dit toernooi willen gaan omarmen. Het omarmen kan geen kwaad in de tegenwoordige tijd van individualisering. Dus zet de data van de wedstrijden in uw agenda en maak de gang naar het Apeldoorn Cuptoernooi in het Orderbos. Voor de loting van de eerste wedstrijden op zaterdag 18 augustus zie het kader. En op zaterdag 25 augustus komt iedere vereniging weer in de hopelijk “groene” weide. Uiteindelijk zal dit alles eindigen in zinderende finalewedstrijden.

 

WEDSTRIJDSCHEMA zaterdag 18 augustus 2018:

14.00 uur        Orderbos                   -           Beekbergen

14.00 uur        Loenermark               -           Groen Wit`62

14.00 uur        Apeldoornse Boys     -           Victoria Boys

14.00 uur        ZVV`56                       -           Alexandria

16.00 uur        WSV                           -           csv Apeldoorn

16.00 uur        Albatross                   -           Robur et Velocitas

16.00 uur        AGOVV                       -           Columbia

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar