Nieuws

csv Apeldoorn wacht cruciaal duel

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

door Johan Wind

APELDOORN - Na twee thuisoverwinningen op SVZW en Buitenpost verloor csv Apeldoorn afgelopen zaterdagmiddag met 2-0 in Wezep van een beter presterend WHC. Hierdoor blijven de Orderbosbewoners voorlopig bivakkeren in de gevarenzone van de ranglijst. Zaterdag 13 april mogen de mannen van trainer Jeroen Burghout op zoek gaan naar eerherstel tegen AZSV Aalten op het eigen Orderbos.

Foto: Wout van Zoeren/WoZoPro

De wedstrijd van komende zaterdag is wederom een cruciaal duel voor de Orderbosbewoners wanneer het gaat om lijfsbehoud. De doelstelling is om de huidige twaalfde en dus veilige plaats te verstevigen, maar liever nog een uitzicht te creëren op plaats elf. Bij verlies komt echter de gevaarlijke dertiende stek weer angstvallig dichtbij.

In de huidige fase van de competitie is het niet alleen opvallend, maar vooral ook verheugend dat trainer Burghout regelmatig een beroep doet op spelers die instromen vanuit eigen jeugd. Naast het gegeven dat het een prachtige beloning is voor de spelers in kwestie, is het vooral ook een compliment voor de verantwoordelijke functionarissen binnen de club die veel tijd en energie steken in de uitstekende jeugdopleiding van csv Apeldoorn. Tijdens de wedstrijd van afgelopen zaterdag kwamen er maar liefst zes spelers in actie die een verleden hebben in de jeugd van csv Apeldoorn.

Een mooi voorbeeld is Fedde Timmer, die al voor het derde seizoen uitkomt voor het vlaggenschip van csv Apeldoorn en onlangs zijn contract met een jaar verlengde. "csv Apeldoorn is echt mijn club, ik speel er al negen jaar. Daarnaast ligt het Orderbos op loopafstand van mijn huis en is het goed te combineren met mijn studie. Ondanks het feit dat ik vaak op de bank zit, wil ik graag blijven en een basisplaats veroveren. Dit seizoen willen we ons natuurlijk handhaven en daar hoop ik ook mijn bijdrage aan te kunnen leveren", aldus Timmer na het verlengen van zijn contract.

De wedstrijd van zaterdag tegen AZSV begint om 15.00 uur. Wedstrijdsponsor is Bouwonderneming Veeneman, tevens een van de trotse hoofdsponsoren van csv Apeldoorn. Een transparant en laagdrempelig familiebedrijf, gespecialiseerd in renovatie, onderhoud en nieuwbouw. Dit doet het veel voor corporaties, zorginstellingen en particulieren.

Foto: Wout van Zoeren/WoZoPro

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar