Nieuws

csv Apeldoorn komt goed uit de winterstop

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

APELDOORN - Na een verdiend punt bij kampioenskandidaat ACV Assen vorige week, mag csv Apeldoorn zich zaterdag 26 januari weer opmaken voor de eerste krachtmeting na de winterstop op het eigen Orderbos. De tegenstander is SDC Putten. De wedstrijd is voor beide teams van groot belang wanneer het gaat om lijfsbehoud in de hoofdklasse B. Bij winst kan csv Apeldoorn de gevaarlijke 13e plek achter zich laten en drie punten inlopen op de Puttenaren, die op een elfde plaats op de ranglijst terug te vinden zijn.

In en tegen Assen debuteerde de zeventienjarige Fedde Dibbink in het hart van de Apeldoornse defensie. De eerstejaars A-speler speelde uitstekend en maakte een solide indruk.

Ook aanvaller Bruce Schotman stond tegen Assen op het wedstrijdformulier als basisspeler genoteerd. Ik sprak Schotman in aanloop naar de confrontatie met Putten en herinnerde hem aan het gesprek dat ik ongeveer een jaar geleden met hem had, nadat hij zijn contract met csv Apeldoorn had verlengd. Op dat moment maakte hij geen deel uit van de basis-elf van trainer Jeroen Burghout. Ik vroeg hem destijds wat zijn motivatie was om toch op het Orderbos te blijven. Schotman gaf toen aan voor zijn kans te gaan knokken en te willen laten zien dat hij dit niveau aan kan.

Ik vroeg Schotman hoe hij nu terugkijkt op het afgelopen jaar: “Ik heb inderdaad geknokt voor mijn kansen, wat uiteindelijk is beloond met een vaste basisplaats. Het toeval wil dat ik in de uitwedstrijd tegen SDC Putten voor het eerst in de basis mocht beginnen en vanaf dat moment ook volwaardig basisspeler ben geworden.”

Op mijn vraag hoe Schotman vooruitkijkt naar de tweede seizoenshelft, geeft hij aan dat er wat hem betreft geen excuses meer zijn: “Mooi voetbal hoeven wij niet te spelen. We moeten er nu vooral als collectief alles aan doen om de punten te halen. Daar gaan we voor”, aldus de kwikzilverachtige aanvaller van csv Apeldoorn.

De wedstrijd van zaterdag begint om 15.00 uur. De twee wedstrijdsponsors zijn 12 MNDN Duurzaam voor projectmanagers met een duurzame insteek in de bouw en Windst in Bedrijf voor Verzuimbegeleiding en Personeelszaken.

door Johan Wind

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar