Nieuws

Crowdfundingplatform Voor Apeldoorn viert 1 jaar bestaan

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

APELDOORN - Het lokale crowdfundingplatform Voor Apeldoorn bestaat 1 jaar. Gemeente Apeldoorn kijkt tevreden terug op de afgelopen maanden. Door actieve inwoners, verenigingen en stichtingen werden 21 campagnes gestart, 85% hiervan zijn succesvol afgerond. Samen haalden zij een bedrag van ruim € 50.000 op. Daarmee is Voor Apeldoorn het best lopende lokale crowdfundingplatform, in steden als Utrecht en Leeuwarden startten in het eerste jaar minder campagnes.

De initiatieven die zich melden op Voor Apeldoorn, zijn heel divers. En een groot aantal heeft niet alleen een bedrag opgehaald, maar daarnaast ook vrijwilligers aan zich weten te binden. Pluktuin Apeldoorn heeft bijvoorbeeld mensen gevonden die mee wilden helpen met het verzorgen van de bloembedden. Theater Zonder Grens kreeg hulp bij het redigeren van de teksten voor de jubileumuitgave.

Ben Eggermont van Theater Zonder Grens: “We zijn prima geholpen. Kregen goede adviezen en de zorg om het geld werd uit handen genomen. Een week voordat de campagne af liep, hadden we het doelbedrag al gehaald! Ik raad iedereen die wil crowdfunden aan om dit op Voor Apeldoorn te doen.”

Foto: Rob Voss

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar