Nieuws

COA-noodopvang wordt gesloten

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

DEVENTER - De noodlocatie voor de opvang van vluchtelingen aan de Laan van Borgele wordt eind dit jaar definitief gesloten. Dat heeft het COA besloten en met de gemeente en de eigenaar van de locatie afgestemd.

Er verblijven in deze noodopvanglocatie nu geen vluchtelingen. De locatie werd, voor het geval er een onverwachte toename van asielzoekers zou zijn, sinds de zomer als reservecapaciteit aangehouden. Dat is niet meer nodig. De locatie had een opvangcapaciteit voor 250 vluchtelingen. Dankzij de lagere instroom kunnen asielzoekers nu rechtstreeks in reguliere opvanglocaties zoals asielzoekerscentra (azc’s) worden opgevangen. In een azc zijn alle faciliteiten aanwezig voor opvang en het doorlopen van procedures. Veel mensen hebben zich, met veel initiatieven en inzet, ingespannen om de vluchtelingen gastvrij te onthalen. Het COA en de gemeente zijn daar trots op en bedanken iedereen daarvoor.
In de komende periode wordt het gebouw ontruimd. Dat zorgt tijdelijk voor extra (vracht)verkeer. Daarna wordt het gebouw weer overgedragen aan de eigenaar.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws
Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar