Nieuws

Buitink 5Hoekloop verrijkt
met nieuwe afstand

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

DEVENTER - Op zondag 23 juni klinken de startschoten tijdens de zesde editie van de Buitink 5Hoekloop. Het belooft een gedenkwaardige editie te worden, want voor het eerst kunnen de lopers ook een afstand van 2,5 kilometer afleggen.

Als gezellig familie-evenement weet de Buitink 5Hoekloop altijd weer honderden deelnemers op de been te brengen. Jong, oud, beginnend of gevorderd: de Buitink 5Hoekloop is er voor iedereen. Van overal uit de wijk De Vijfhoek stroomt men toe om de hardlopers een hart onder de riem te steken.

Nieuwe afstand
Met trots kan de organisatie melden dat er een vierde afstand aan het programma is toegevoegd: de YourWeddingPhotos run van 2,5 kilometer. Een ideale afstand voor bijvoorbeeld de kinderen die de 1 kilometer te kort vinden, maar de 5 kilometer nog nét te lang. Het parcours voert de deelnemers op een grote ronde langs het terrein van De Ulebelt. Natuurlijk staan ook de Carmasters Kidsrun (1 kilometer), de Miqa Homerun (5 kilometer) en de Sauswerken.nl run (10 kilometer) weer op het programma. 

Goede doel
Zoals ieder jaar lopen de deelnemers weer een bedrag voor het goede doel bij elkaar. Het goede doel van dit jaar is De Ulebelt. Al vanaf de eerste 5Hoekloop wordt De Ulebelt een weekend lang omgetoverd tot start-finishterrein. “Een samenwerking waar we als organisatie erg gelukkig mee zijn; daarom willen we ook graag iets terugdoen voor De Ulebelt”, vertelt Rick Serris. “De vaste deelnemers hebben wellicht opgemerkt dat de inschrijfprijs met 1 euro omhoog is gegaan. Deze euro gaat rechtstreeks naar ons goede doel. Zo hopen we De Ulebelt van een mooi bedrag te kunnen voorzien, mede als dank voor de jarenlange samenwerking en het gebruik mogen maken van het terrein.”

|Doorsturen

Ondernemend nieuws
Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar