Nieuws

Boer zoekt toekomst

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

APELDOORN - De Partij voor de Dieren verzorgt een discussiebijeenkomst over de toekomst van het boerenbedrijf op maandag 28 januari vanaf 19.30 uur bij ACEC, Roggestraat 44 in Apeldoorn.

“De boer voorziet in ons dagelijks voedsel en voedsel is de basisbehoefte van ons bestaan. De productie van ons voedsel verdient dus onze volle aandacht”, aldus de fractie. “De Nederlandse landbouwsector staat echter onder grote druk. Door het gebruik van gif verdwijnen bijen en vlinders. De vleesproductie veroorzaakt dierenleed en een overmatige uitstoot van broeikasgassen. Megastallen leiden tot stankoverlast en een verhoogd risico op dierziekten en zijn een potentieel gevaar voor onze gezondheid. Daarnaast staat bij veel boeren het water tot aan de lippen en elke week moeten boerenbedrijven de deuren sluiten. Dat moet anders! Maar hoe?”

De discussiebijeenkomst over de toekomst van de Apeldoornse boer wordt opgehangen aan vijf stellingen, die worden geïntroduceerd door Frederieke Schouten van Caring Vets (dierenartsen), Hanneke Stegeman van LTO Apeldoorn (boeren), Johan Vollenbroek van burgernetwerk leefmilieu (burgers), Boki Luske van het Louis Bolkinstituut (onderzoeker en adviseur kennisinstituut duurzame landbouw) en Jeroen Joon (wethouder gemeente Apeldoorn). Er wordt gesproken over biodiversiteit en natuur, uitstoot en leefbaarheid, ruimte voor boeren, dierenwelzijn en lokale productie en consumptie.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar