Nieuws

Blijft Viking drijven of gaat dit bouwproject kopje onder?

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

DEVENTER - Weer is er extra geld nodig, weer 4 miljoen extra, bovenop het al zo exorbitante bedrag dat bovenop het oorspronkelijke budget – 10 miljoen - voor Viking is gekomen. Een historische stadsmuur die is beschadigd tijdens de bouw, doordat bouwregels werden omzeild, omwoners die protesteren… Soap ‘Viking’ gaat onverminderd door. Of gaat de stekker eruit en wordt de bouw definitief stil gelegd?

De VVD wil inzicht hebben in de financiën rondom project Viking en wel voordat het besluit valt. “Wat de keus ook wordt”, zegt Bas Donkers van de VVD. “Wij willen feiten en cijfers zien.” De VVD heeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd meer inzicht te geven in de financiën. Als sinds de start van de bouw stapelen de problemen zich op. De bouwkosten zijn inmiddels verdubbeld en steeds meer partijen vragen zich af hoe lang Viking nog blijft drijven.

Ook voor de VVD is de bouw stoppen een reële mogelijkheid, maar dat moeten volgens de partij wel alle scenario’s zijn bekeken en gecontroleerd. “Nu is het zorg de juiste informatie boven tafel te krijgen, daarna moet gekeken worden wat de (financiële) gevolgen zijn bij verdere bouw of een bouwstop van Viking.” Foto: PvdA

|Doorsturen

Ondernemend nieuws
Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar