Nieuws

Afsluiter Percossa toerde de wereld over

Beste drummers naar Slagwerkdag

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

ZUTPHEN - Na drie succesvolle en uitverkochte voorgaande edities, zijn bij de vierde uitgave van Slagwerkdag Zutphen wederom de beste drummers en percussionisten te bewonderen. Het evenement vindt zondag 14 april plaats van 13.30 tot 20.30 uur in Het Koelhuis, Coenensparkstraat 1.

Op het programma staan grote namen als Percossa en het wereldwijd bekende slagwerkduo Drumbassadors. Verder geven Han Kerkhof (bekend via Instagram en YouTube), Vernon Chatlein en Steven Brezet (North Sea Jazz Festival en de Zwarte Cross) slagwerkclinics. Organisator Aldert Glas van Drumschool Multipercussion: “Slagwerkdag Zutphen is echt een dag voor jong en oud. Het is kleinschalig, laagdrempelig en de drummers en optredens zijn van zeer hoog niveau.” De voorverkoop is inmiddels gestart. Kaarten à 20 euro zijn te bestellen via info@multipercussion.com.

Vorig jaar sloot Slagerij van Kampen Slagwerkdag Zutphen af. Glas: “Percossa is wat minder bekend bij het grote publiek, maar daarom niet minder groot. De band toerde recent langs de grootste theaters van Taiwan, Duitsland, Frankrijk, de Verenigde Staten en Canada met een show waarin de slagwerkers op virtuoze wijze uit bijna alles muziek weten te krijgen.”


Een show van Percossa wordt ook wel omschreven als een muzikale en theatrale achtbaan vol humor en emotie. Ook de landelijke en internationale media heeft de slagwerkband inmiddels ontdekt. Het AD schreef: “Anderhalf uur lang bewijst Percossa dat slagwerk vooral ook geestig kan zijn. Een verrukkelijke voorstelling.” En ook The Time prees Percossa: “Heavy-duty percussion exciting the blood.” Organisator Glas: “Het is echt een eer dat we Percossa naar Zutphen hebben kunnen halen. Ik verwacht dan ook een spetterend optreden in Het Koelhuis.”

Meet & Greet met de drummers
Hoewel Slagwerkdag Zutphen jaarlijks grote namen naar Zutphen haalt, blijft de sfeer van het evenement kleinschalig en laagdrempelig. De drummers vertellen tijdens de workshops over hun werk, maar er is ook veel ruimte voor interactie en persoonlijk contact. Bezoekers kunnen vragen stellen aan de profs en na afloop van iedere workshop is er gelegenheid om met de slagwerkers op de foto te gaan of om een handtekening te vragen. Tijdens Slagwerkdag Zutphen is er ook een markt ingericht waar onder meer Drumzaak Apeldoorn, El Cajon Percussie en Theworldfastestdrummer.nl staan met hun expertise.


Opbrengst naar een goed doel
Slagwerkdag Zutphen is net als de vorige drie edities gekoppeld aan een goed doel: het Gunjur Muziekfestival in Gambia. Iedere bezoeker krijgt bij zijn entreekaartje twee gratis lootjes waarmee mooie prijzen te winnen zijn. De opbrengst van deze loterij én de kaartverkoop gaat in zijn geheel naar het Gunjur Muziekfestival, dat net als Slagwerkdag Zutphen wordt georganiseerd door Drumschool Multipercussion. Op het Gunjur Muziekfestival presenteren lokale bands zich aan het publiek, maar zijn ook leerlingen van Multipercussion aanwezig. Zij volgen daar djembélessen en steunen lokaal andere goede doelen. Voor meer informatie: www.slagwerkdagzutphen.nl .

|Doorsturen


Ondernemend nieuws
Laatste nieuwsMeest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar