Nieuws

Berg en Bosschool krijgt gastlessen Week van het Geld

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

APELDOORN - Met geld leren omgaan. Je kunt er maar beter vroeg mee beginnen. Op jonge leeftijd wordt namelijk de basis gelegd voor een gezonde financiële toekomst. Kinderen van Openbare Basisschool Berg en Bos in Apeldoorn kregen daarom donderdag een gastles van een medewerker van creditcardmaatschappij International Card Services (ICS). De les vond plaats in het kader van de jaarlijkse Week van het Geld.

ICS vindt het belangrijk dat kinderen leren verantwoord met geld om te gaan. Roland Kroes is vader van twee kinderen op de Berg en Bosschool, werkt voor ICS en geeft dit jaar een gastles. "Het is goed en vooral ook superleuk om kinderen meer te vertellen over geld en om met ze in gesprek te gaan over geld ", vertelt Roland. De onderwerpen in de klas gingen over betalen, pinnen en verstandig met geld omgaan. "Een euro kun je maar één keer uitgeven. Geef je het vandaag uit aan een skin in Fortnite, dan heb je misschien niet genoeg voor de nieuwe FIFA straks. “Daarnaast hebben we het ook gehad over waar je op moet letten bij online aankopen, zodat je weet of een webshop geen nepshop is.”

Ook zijn eigen kinderen laat Roland nadenken over een doel om voor te sparen. Maar met geld omgaan leer je ook door het te doen. “Iedereen kent wel een situatie waar je als kind een keer te snel al je geld uitgaf. Door dat soort ervaringen, maar vooral door het er over te hebben, leer je omgaan met geld en leer je prioriteiten stellen.”, aldus Roland.

Over de Week van het Geld
Het platform Wijzer in geldzaken is in 2006 opgericht door het ministerie van Financiën met als doel om financiële competenties in het onderwijscurriculum te integreren. Ter ondersteuning van deze doelstelling organiseert Wijzer in geldzaken jaarlijks de Week van het Geld.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar