Nieuws

Basisschool De Vijf-er in actie voor de Voedselbank Deventer

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

DEVENTER - Jaarlijks zet katholieke basisschool De Vijf-er zich in voor een goed doel. Dit jaar is de keus op een lokaal doel gevallen: de Voedselbank Deventer. Een organisatie die zich inzet voor mensen die een financieel moeilijke tijd doormaken. De Voedselbank voorziet hen van wekelijkse, gratis boodschappenpakketten. Om deze boodschappenpakketten rijkelijk te vullen, hebben de ruim 500 leerlingen van de Vijf-er levensmiddelen mee naar school genomen en zo 35 kratten vol boodschappen gedoneerd aan de Voedselbank.

“We hebben dit jaar bewust gekozen voor een lokaal doel waarmee we onze leerlingen graag in contact brengen. Het kan tenslotte een ieder over komen dat door onvoorziene omstandigheden een beroep gedaan moet worden op de Voedselbank,” aldus Kitty Eertman, leerkracht van de De Vijf-er. “We hebben naast deze inzamelingsactie dan ook ruim aandacht besteed aan het werk en doel van de Voedselbank. Enerzijds om dit op een positieve wijze onder de aandacht te brengen en ook om te laten zien dat een goed gevulde broodtrommel niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Met dank aan de vrijwilligers van de Voedselbank heeft elke groep een presentatie gehad en konden onze groepen 6 en 7 zelfs een kijkje nemen bij de Voedselbank.”

Ook hulp van de Voedselbank nodig?
Op dit moment helpt de Voedselbank Deventer slechts 10% van de mensen die hier recht op hebben. Erg jammer, want dit steuntje in de rug kan het zoveel makkelijker maken als er te weinig geld is om van te leven. Wilt u ook in aanmerking komen voor de boodschappenpakketten? Kijk dan op voedselbankdeventer.nl voor meer informatie.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws
Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar