Nieuws

Baanclinic ideale voorbereiding
voor beklimming Mont Ventoux

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

STEDENDRIEHOEK - Al vijf keer eerder beklommen de jongens en meiden van Equipe Mont Ventoux van Pluryn/Intermetzo de legendarische berg. Ook dit jaar reist een groep jongeren van de zorginstelling af naar Zuid-Frankrijk om samen met een buddy de top van deze col op te fietsen. Om goed voorbereid te zijn, bezoeken de deelnemers van 14 tot 17 maart de WK Para-cycling in Apeldoorn en kregen zij onlangs op uitnodiging van de WK-organisatie een baanclinic in Omnisport.

De groep jongeren en (jongvolwassenen) en hun buddy’s die samen Equipe Mont Ventoux vormen, is de laatste jaren flink gegroeid. Van 15 deelnemers bij de eerste editie zes jaar geleden tot ruim 125 deelnemers dit jaar. De jongeren zijn afkomstig van Pluryn/Intermetzo locaties De Beele, Het Hietveld, De Hoenderloo Groep, Jan Pieter Heije, Kemnade, Werkrenrode Jeugd, Intermetzo Eefde, Intermetzo Maarsbergen en Intermetzo Lindenhorst Zeist. Pluryn/Intermetzo gebruikt de weg naar de top van de 1911 meter hoge berg als middel voor de jongeren, die een (licht verstandelijke) beperking hebben en/of te maken hebben met uiteenlopende gedragsproblemen, om te werken aan een beter zelfbeeld. En om een succeservaring te beleven, die hen de rest van hun leven bijblijft.

Maar voordat het zover is en de jongeren en hun begeleiders in juni naar de Provence afreizen, moet er eerst nog flink getraind worden. In januari stapten ze al op de spinningfiets en op woensdag 27 februari werkten ze op uitnodiging van de organisatie van de Wereldkampioenschappen Para-cycling Track 2019 een baanclinic af op de beroemde wielerbaan van Omnisport. Onder de deskundige begeleiding van de trainers van wielervereniging De Adelaar leerden ze de fijne kneepjes van het vak. Een schitterende ervaring voor de jongeren, volgens projectleider Nick Obma. “Het was heel erg gaaf. Vooraf was er nog behoorlijk wat spanning onder de jongeren. Dat merkte je vooral aan de stilte in de bus op de weg ernaartoe, maar uiteindelijk heeft iedereen het gedaan. Het was opnieuw een mooi lesje doorzettingsvermogen voor de jongeren.”

Van 14 tot 17 maart komen de jongeren nogmaals naar Apeldoorn. Ze komen kijken bij de wereldkampioenschappen voor wielrenners met een beperking die in Omnisport worden gehouden. De deelnemers aan het evenement zijn volgens Obma geweldige voorbeelden voor de jongens en meiden van Equipe Mont Ventoux. “De deelnemers aan de wereldkampioenschappen laten zien wat je kunt bereiken als je blijft doorzetten. Zelfs als het tegenzit.”

|Doorsturen

Ondernemend nieuws
Cleantech Regio Nieuws

Laatste nieuws

Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar