Nieuws

Apeldoorn zoekt
nieuwe stadsfotograaf

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

APELDOORN - Sinds 2015 heeft Apeldoorn naast een stadsdichter ook een stadsfotograaf. Na eerst Jeroen Taalman en vervolgens Medea Huisman is Apeldoorn nu op zoek naar een nieuwe stadsfotograaf.

De stadsfotograaf is ambassadeur van de stad. Hij of zij is een belangrijke speler binnen het stedelijk cultuurbeleid en meer specifiek voor de versterking van Apeldoorn als fotostad. De stadsfotograaf werkt vanuit een zelf geformuleerd thema en zorgt voor zichtbaarheid in de gedrukte media, op social media en in de openbare ruimte. De commissie stadsfotograaf begeleidt en adviseert de stadsfotograaf.

Profielschets
De stadsfotograaf: is een ambassadeur van de gemeente en haar inwoners; draagt zijn of haar passie en kennis van fotografie over op inwoners van de stad; woont, of werkt, in de gemeente Apeldoorn; heeft kennis van het vak en beschikt over voldoende ervaring; is zeer zelfstandig, is proactief en ontwikkelt nieuwe initiatieven; heeft ervaring in de culturele sector en kan zich daarbinnen ontwikkelen; is twee jaar beschikbaar; maakt reportages op Instagram, Facebook en Twitter; zoekt actief contact en samenwerking met uiteenlopende groepen in de Apeldoornse samenleving; houdt een start- en slotexpositie; presenteert tijdens de inauguratie zijn of haar projecten en ideeën; draagt bij aan activiteiten van Apeldoorn Fotostad zoals het Fotografencafé en de fotomanifestatie in 2020.

Er is een bescheiden honorarium en een kostenvergoeding beschikbaar voor presentatie en drukwerk. Wie zichzelf in bovenstaand profiel herkent en graag Medea Huisman (zie foto) wil opvolgen als Stadsfotograaf van Apeldoorn, kan tot uiterlijk vrijdag 5 april reageren via de website www.apeldoornfotostad.nl/stadsfotograaf

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar