Nieuws

Alicia de mooiste van Overijssel?

Door Mandy Hendriks van Uitgeverij Stedendriehoek BV

DEVENTER - Miss Beauty of Overijssel is de missverkiezing voor alle meiden uit Overijssel en een voorronde van Miss Beauty of the Nederlands. Aan deze missverkiezing doen meiden tussen de 15 en 26 jaar mee, die willen stralen op de catwalk en het podium. Een van de dertig finalisten van de verkiezingen in Overijssel is Deventenaar Alicia Koopman, die met haar 16 jaar meedoet in de categorie 'Miss Teens'.

Alicia werd (samen met haar zus) gescout via Facebook. "Ik had er nooit over nagedacht om hieraan mee te doen", legt de finalist uit. "Het leek mij wel erg leuk. Mijn zus wilde dit jaar alleen meekijken, maar doet volgend jaar waarschijnlijk wel mee." De Deventenaar is een jonge meid die graag op de foto gaat. "Ik vind het leuk om mij op te maken, mooie kleding aan te trekken en hakken. Ik ga ook vaak op stap." Volgens haar moeder is het winnen van deze wedstrijd een 'droom die uitkomt' voor Alicia. "Ze is wel heel gemotiveerd om de beste te zijn. Ze zet er ook andere dingen voor opzij." Alicia vult aan: "Als ik dit jaar niet win, doe ik volgend jaar weer mee." Ze lacht: "Dan strijd ik tegen mijn zus."

Miss Beauty of Overijssel zit nog in de beginfase van de wedstrijd. "We hebben net de eerste trainingsdag gehad. Dat was heel leuk. We hebben een groepsfoto gemaakt, gesport en catwalktraining gehad." Voor de finale van zondag 12 mei komen er nog een aantal trainingsdagen aan. "We worden door de organisatoren goed geholpen. Het zijn hele aardige mensen."

LINDA.Foundation
Miss Beauty of the Netherlands zet zich elk jaar in voor een goed doel. Dit jaar is dit de LINDA.Foundation, het goede doel van Linda de Mol en het tijdschrift LINDA. De stichting is bestemd voor ouders met kinderen die in financiële nood verkeren. Door middel van armbandjes, speenkoortjes, enkelbandjes en sleutelhangers maken en verkopen, haalt Alicia geld op. In de kringloopwinkel van haar ouders worden er ook spullen verkocht voor het goede doel. "Ik vind het een belangrijk doel. Al het geld dat ik inzamel wordt besteed aan gezinnen in Deventer."

Op zondag 12 mei is de finale. Wil je stemmen op Alicia? SMS dan ‘poll overijssel alicia’ naar 3010. Let op: de kosten zijn 1,10 euro per sms.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws
Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar