Sport

Albatross JO19-1 kampioen van de 2e klasse na 4-3 winst

UGCHELEN – Zaterdagmiddag 4 mei stond er een belangrijke wedstrijd op het programma voor de jongens van Albatross JO19-1. Ze speelde namelijk tegen de nummer twee van de ranglijst, KCVO uit Vaassen, bij winst zou Albatross kampioen worden van de tweede klasse.

De wedstrijd startte om 14.45 onder leiding van scheidsrechter de heer Stoop. De eerste helft begon voor beide ploegen heel onrustig. Ballen kwamen niet goed aan en de ruimtes werden niet benut. Al met al was het voetballend niet al te best. Toch wist Albatross na verschillende kansen, in de 32e minuut op voorsprong te komen nadat de nummer 9 van Albatross, Luke van Werven, de keeper passeerde en de bal vlekkeloos het doel in trapte.

KCVO wist wat hun te doen stond. Dit was snel te merken, de duels moesten gewonnen na balverlies, maar sommige spelers gingen te hard hun duels in zo ook de nummer 6 van KCVO, die een forse overtreding maakte en hiervoor een gele kaart kreeg. Zo stond KCVO met 10 man en met nog zo 7 minuten te spelen voor rust was dit niet een fijn moment voor de uitploeg. Albatross probeerde KCVO die dus met 10 man in het veld stond, nog feller onder druk te zetten. Hierdoor ontstond er veel ruimte achterin bij Albatross. KCVO profiteerde hiervan en schoot de 1-1 binnen.

Na 47 minuten floot de arbiter af voor de rust. (Ruststand 1-1)

De tweede helft begon Albatross sterk, het creëerde meerdere gevaarlijke kansen maar de bal leek er maar niet in te willen. KCVO daarin tegen lukte het wel om na een paar kleine kansjes, een doelpunt te creëren waardoor zij op voorsprong kwamen. Albatross had nog een half uur de tijd om de achterstand goed te maken.

Albatross wist dat zij moesten scoren en dat als zij winnen kampioen zijn. De druk lag dus hoog. Albatross bleef druk zetten op het goal van KCVO, de verdedigers van KCVO hadden het zwaar, soms werd er een overtreding gemaakt om een scoringskans te voorkomen. Albatross wist wel raad met de vrije trappen, zij hadden namelijk nummer 15, Thimo Schroduer. Hij wist een van de vrije ballen in het net te werken waardoor de stand op 2-2 werd gebracht. Schroduer had er zin in zo leek het en wist na goed uitspelend werk van Albatross zelfs een doelpunt te creëren waardoor het opeens 3-2 stond voor de thuis ploeg dat de achterstand had weg gewerkt.

De keeper van KCVO kreeg inmiddels ook een rode kaart, voor het bespugen en na trappen van de spits van Albatross waarna hij het veld moest verlaten en KCVO wederom met 10 man stond.

Niet veel later wist, Tom Heekelaar te profiteren van het slecht verdedigende werk van KCVO waardoor de stand opeens op 4-2 werd gebracht.

In de laatste 5 minuten wist KCVO nog een doelpuntje te maken (4-3) maar dit was niet meer genoeg. Albatross won verdiend en is daarmee de kampioen van de 2e klasse geworden.