Nieuws

AGOVV verwelkomt drie nieuwe spelers

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

APELDOORN - De technische commissie is zeer tevreden dat drie spelers hun jawoord hebben gegeven om vanaf seizoen 2019-2020 in de hoofdmacht van AGOVV te komen voetballen. Hakan Soykan (35) en de broers Frank (24) en Niek Averesch (21) zullen vanaf volgend seizoen in ieder geval voor een jaar in het blauwe shirt spelen.

Hakan Soykan is een oude bekende van zowel het trainersduo Gerrit Brouwer en Ben Kanselaar als van AGOVV. Hakan speelde zeven jaar geleden nog in het eerste elftal van de ‘Blauwen’, dat destijds werd getraind door Jürgen Schefczyk en Gerrit Brouwer. De vijfendertigjarige verdedigende middenvelder maakte uitstapjes naar onder andere csv Apeldoorn, TKA, Alexandria en Apeldoornse Boys en wil zijn sportieve loopbaan graag eindigen bij AGOVV. Soykan zelf geeft aan fit te zijn en zeker nog vijf jaar mee te kunnen.

Frank en Niek Averesch komen beiden over van Excelsior’31 en zijn zeer verheugd en gemotiveerd om bij AGOVV aan de slag te gaan.
Frank, een linksbenige vleugelaanvaller, speelt zijn hele leven al bij Excelsior’31 en kan op meerdere posities worden ingezet, maar heeft de voorkeur om de linkerkant van het veld te bevliegen. Met zijn 24 jaar zit hij in de bloei van zijn leven en wil graag het niveau bij AGOVV omhoog brengen en spelen om de prijzen.

Niek Averesch heeft met zijn 21 jaar een iets andere loopbaan dan zijn broer Frank. Niek doorliep de opleiding in de voetbalacademies van GAE/Twente en PEC Zwolle, waar hij als centrale verdediger ook nog met Maikel van der Wijk heeft gespeeld. De laatste jaren kwam hij uit voor Excelsior’31. Tot op heden staat de teller op 26 wedstrijden in het eerste elftal van de ploeg uit Rijssen. 

Niek wil net als zijn broer Frank om de prijzen spelen en minimaal voor promotie naar de tweede klasse gaan. “Ik heb twee gesprekken gehad met de TC van AGOVV en meteen was er een klik. Geen enkele derdeklasser heeft het zo goed voor elkaar als AGOVV en wat is nou mooier om elke thuiswedstrijd in een stadion te mogen voetballen. Daarbij ken ik Marco Hopman en Maikel van der Wijk goed, omdat we samen bij Excelsior’31 en PEC hebben gespeeld. Dit was voor mij de reden om vrijwel direct ja te zeggen op het aanbod van AGOVV”.

Zo krijgt de selectie voor volgend seizoen al aardig vorm, maar er zijn nog steeds gesprekken met meerdere spelers om AGOVV ’s vlaggenschip nog sterker te maken.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar