Nieuws

Acceptatievragen bij een autoverzekering

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

Heb jij wel eens gehoord van acceptatievragen? Bij het aanvragen van een autoverzekering zal de verzekeraar een aantal vragen waarmee hij bepaalt of ze je accepteren als klant. Deze acceptatievragen zijn er, zodat de verzekeraar een goede risico afweging kan maken. De acceptatievragen gaan dus niet alleen over je auto, maar ook met name over jou als bestuurder van de auto. Ze willen jou namelijk zo goed mogelijk leren kennen voordat ze een voorstel doen over de prijs.

Welke acceptatievragen zijn er?
Elke verzekeraar stelt (ongeveer) dezelfde acceptatievragen, ongeacht wie de autoverzekering aanvraagt. De acceptatievragen die je krijgt zijn:


1: 
 Is je auto langer dan 14 dagen onverzekerd geweest?

2: Is je autoverzekering ooit opgezegd of geweigerd door een andere verzekeraar?

3: Heb je de afgelopen 5 jaar één of meerdere schades gereden?

4: Heb je een in Nederland geldig rijbewijs?

5: Wordt je rijvaardigheid beïnvloed door een handicap, ziekte of medicatiegebruik, of staan er bijzondere bepalingen op je rijbewijs?

6: Is je ooit de rijbevoegdheid ontzegd?

7: Ben je ooit in aanraking geweest met of veroordeeld door een strafrechter?

8: Is je te verzekeren motorvoertuig beschadigd op de gewenste ingangsdatum van de verzekeringsdatum en wil je de bestaande schade claimen op je aangevraagde autoverzekering?

Meldingsplicht acceptatie autoverzekering
Wees altijd eerlijk bij het beantwoorden van de acceptatievragen. De verzekeraar heeft namelijk allerlei systemen om de informatie die je opgeeft te controleren. Als blijkt dat je niet de waarheid hebt verteld, wordt de verzekering gegarandeerd afgewezen en krijg je een melding achter je naam.

Als de verzekeraar bij een schadeclaim ontdekt dat je niet helemaal eerlijk bent geweest, heb je ook nog de kans dat de schade niet wordt uitgekeerd. 

Autoverzekering aanvragen
Voor je een autoverzekering aanvraagt, is het altijd verstandig eerst een goede vergelijking te maken. Er zitten namelijk grote verschillen tussen de verschillende autoverzekeringen, zowel qua dekking als qua premie. Goed je autoverzekering vergelijken scheelt je soms tot wel 600 euro per jaar! Op Geld.nl maak je zo’n vergelijking heel makkelijk en snel. Je vult alleen een paar gegevens in en ziet dan direct welke autoverzekering het beste past bij jou en je auto en tegelijkertijd de laagste premie heeft. Zo bespaar je eenvoudig een hoop geld. 

|Doorsturen


Ondernemend nieuws
Laatste nieuwsMeest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar