Nieuws

Aangepaste route
carnavalsoptocht

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

VAASSEN - De werkzaamheden in het centrum van Vaassen hebben ervoor gezorgd dat de route voor de carnavalsoptocht der Rossumdaerpers voor één keer moet worden verlegd. Het betekent dat uitgerekend het pronkstuk - het winkelgebied aan de Dorpsstraat waar de mensen normaal gesproken tot wel zeven rijen dik staan te kijken - eenmalig uit de route moet worden gehaald. De optocht vindt plaats op zaterdag 2 maart en begint om 13.10 uur.

Foto: Ferry Niekamp

“De optocht is voor velen hét moment dat carnaval begint. Natuurlijk gaan ook dit jaar weer de mooiste en meest bijzondere wagens door de straten van Rossumdaerp flaneren. Maar ten opzichte van vorig jaar zijn de Marijkeweg, de Jan Mulderstraat en dus een deel van de Dorpsstraat geen onderdeel meer van het parcours. De Julianalaan en de Beatrixweg zijn de vervangende straten. Daardoor wordt de optocht echter, wederom gehouden met praalwagens waaraan maandenlang door enthousiaste groepen is gewerkt, absoluut niet minder spectaculair en amuserend dan voorheen”, aldus Jan Leerkes. “De route van de optocht in 2019 is als volgt: Molenstraat, Deventerstraat, Julianalaan, Beatrixweg, Marijkeweg, Dorpsstraat, Apeldoornseweg, Krugerstraat, Koekoeksweg, Industrieweg, Marijkeweg, Kosterstraat.”

Voorzitter Rob Hoppenbrouwer was er in de jaarlijkse uitgave van de vereniging, de Rossumkoerant, helder over: “Vanwege de werkzaamheden in het centrum kunnen we helaas de traditionele route niet gebruiken. Dat is jammer, maar ik wil wel graag benadrukken dat Vaassen er naar mijn mening mooier en gezelliger uit gaat zien. Daar profiteren we hopelijk met zijn allen nog vele jaren van en in 2020 volgen we in ieder geval weer de vertrouwde route.” 

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuws


Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar