Nieuws

Actie tegen plastic afval

Aandacht voor minder energieverbruik

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

ZUTPHEN - Het team van GroenLinks gaat in Zutphen langs de deuren om te vernemen wat mensen bezig houdt. Die reageren veelal enthousiast op het groente- en fruitzakje dat door de GroenLinksers wordt uitgedeeld. Doel van deze actie is om de hoeveelheid plastic afval terug te dringen. Op zaterdag 9 maart is het team, samen met een aantal Gelderse GroenLinks-kandidaten, te vinden in de Zuidwijken. Die middag kan men van 14.00 tot 16.00 uur ook binnenlopen in wijkcentrum de Uitwijk, om in gesprek te gaan met wethouder Harry Matser en raadslid Dolf Logemann.

De katoenen zakjes die door de GroenLinksers uitgedeeld worden, zijn bestempeld door de medewerkers van EigenZinnig. Dit is een winkel in de Beukerstraat, waar handgemaakte en duurzame producten worden gemaakt en verkocht door onder anderen stagiairs van de Praktijkschool en het Speciaal Onderwijs. Een voorbeeld is het katoenen zakje, dat bedoeld is om de plastic zakjes waarin verse groente en fruit in de winkel vaak verpakt worden, te vervangen. Met het uitdelen van de zakjes hoopt GroenLinks in Zutphen, samen met de inwoners, bij te dragen aan het verminderen van de hoeveelheid plastic afval.

Niet alleen minder afval is belangrijk om de aarde ook in de toekomst bewoonbaar te houden. Ook energiezuiniger wonen moet daar een belangrijke bijdrage aan leveren. De ervaring leert dat veel mensen daarmee aan de slag willen, maar niet weten hoe of waar te beginnen. Ook maken veel mensen zich zorgen over de betaalbaarheid van duurzaam wonen. Daarom organiseert GroenLinks Zutphen op vrijdagavond 8 maart een bijeenkomst over Betaalbaar Duurzaam Wonen. Alle inwoners zijn vanaf 19.30 uur welkom in het DWK-gebouw aan de Leeuweriklaan om in gesprek te gaan over ideeën en zorgen. Meer informatie over de bijeenkomst is te vinden op https://zutphen.groenlinks.nl/

|Doorsturen


Ondernemend nieuws
Laatste nieuwsMeest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar