Nieuws

Aan de slag met
knuffeldieren en rapper

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

ZUTPHEN - Op de laatste dag van de voorjaarsvakantie, zondag 3 maart, geeft kostuumontwerper Nelly van de Velden in het Stedelijk Museum Zutphen een kidsworkshop kleding maken voor knuffeldieren, voor kinderen vanaf 7 jaar.

Lievelingsknuffels, poppen en beren verdienen hun eigen mooie kledingstuk. Onder ervaren begeleiding van Nelly leren de kinderen stap voor stap hoe ze een mooi kostuum maken. Eerst wordt er een tekening gemaakt van het kledingstuk. Daarna wordt de tekening omgezet in een patroon. Dit patroon wordt op een mooie stof gelegd en uitgeknipt en in elkaar gezet. Het ontwerp mogen de kinderen versieren met steentjes en pailletjes. Zo kunnen de geliefde knuffeldieren en poppen mooi voor de dag komen en hun eigen show opvoeren in hun nieuwe kostuum. Nelly van de Velden is bekend van haar kostuums die ze al jaren ontwerpt voor onder andere het Nationaal Ballet.

Rappen met Pjotr
Ook op zondagmiddag 3 maart geeft Pjotr heel leuke en actieve workshops rappen, speciaal voor kinderen van 10 tot 14 jaar en voor jongeren vanaf 15 jaar in het Stedelijk Museum Zutphen. Pjotr is een Zutphense rapper en hiphop-artiest met een positieve boodschap; hij weet als geen ander hoe je een sterke tekst schrijft en hoe je deze goed rapt. Tijdens deze workshops krijgen kids en jongeren de kans om met hulp van Pjotr een eigen rap te maken. Pjotr zal helpen met het schrijven van teksten en het rappen op een beat. Met een ijzersterke live-show in De Melkweg wist Pjotr Most Wanted 2018 te winnen en is hij met recht een Zutphense Uitblinker.

Voor meer informatie over de kosten en aanmelden, zie: www.museazutphen.nl. Aanmelden is noodzakelijk en kan via e-mail info@museazutphen.nl

|Doorsturen


Ondernemend nieuws
Laatste nieuwsMeest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar