Stedendriehoek

750 Kilometer op de pedalen voor het goede doel

APELDOORN – The Dutch 750 is een nieuw, driedaags charity wielerevent. Het werd eind december gepresenteerd tijdens het Nederlands kampioenschap baanwielrennen in Apeldoorn.

De toertocht is een initiatief van Libéma profcycling, Make-A-Wish Nederland en Support Casper. Van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september 2019 fietsen honderden deelnemers 750 kilometer door het prachtige Gelderse landschap om geld in te zamelen voor de beide goede doelen. Deelnemers kunnen The Dutch 750 solo afleggen of deelnemen in een team van maximaal zes personen. Dagelijks worden er twee etappes van 125 kilometer gefietst. Gedurende het sportieve weekend kunnen deelnemers, indien gewenst, in één van de vele vakantieparken van hoofdsponsor Droomparken op De Veluwe overnachten.

Sjoerd van Ramshorst heeft zich als eerste naam verbonden aan The Dutch 750. De Studio Sport-presentator is al ambassadeur van Make-A-Wish Nederland. “Als groot sportliefhebber juich ik dit nieuwe charity wielerevent natuurlijk toe. Hopelijk springen mensen eind augustus 2019 massaal op de fiets, om met elkaar een fantastisch bedrag bijeen te brengen voor deze mooie goede doelen.” 

Ook op de steun van Maarten Tjallingii mag The Dutch 750 rekenen. “The Dutch 750 is een geweldige aanvulling op de wielerkalender 2019. Het prachtige Gelderse landschap biedt zowel de beginnende als de geoefende fietser een sportieve uitdaging”, aldus voormalig wielerprof Maarten Tjallingii. Samen met twee supporters van Casper, Johan van Pul en zijn zoon Daniel (12 jaar), onthulde hij het logo van TD750 in Omnisport. Het logo, dat is opgebouwd uit drie elementen, symboliseert naast de drie steden Apeldoorn, Ede en Arnhem – waar de toertocht zal plaatsvinden – ook de drie initiatiefnemers van het nieuwe wielerevent en de duur ervan.  

Drie dagen lang met honderden sportievelingen 750 kilometer fietsen door het prachtige Gelderse landschap, samen voor een ander, dát is waar het bij The Dutch 750 om draait. Met elkaar een mooi bedrag bij elkaar trappen voor Make-A-Wish en Support Casper. Ieder team, bestaande uit minimaal één tot maximaal zes personen, zamelt hiervoor een bedrag van minimaal 5.000 euro in. Optioneel kan The Dutch 750 voor een derde goed doel (CBF-erkend) naar keuze worden gereden. De sponsoropbrengst wordt dan evenredig over de drie goede doelen verdeeld.

Libéma Profcycling draagt zorg voor de organisatie van The Dutch 750. Zij weten als organisator van diverse grote wielerevenementen als geen ander waaraan een afwisselende route, met de nodige aantal stops én stop-overs om het verkeer in goede banen te leiden, moet voldoen. Langs de route en aan de finish zorgt hoofdsponsor Droomparken voor het nodige vermaak, geschikt voor het hele gezin. Deelnemers kunnen zich vanaf vandaag via www.thedutch750.nl aanmelden en worden daarmee geregistreerd voor de voorinschrijving van de eerste editie van The Dutch 750.

Libéma Profcycling

Libema Profcycling is in vele takken van de wielersport actief. Als organisator van grote wielerevenementen en -projecten op weg, baan en veld zoals bijvoorbeeld de Giro d’Italia, Tour de France, WKs EK’s Wereldbeker en nationale kampioenschappen. Eén van de belangrijke projecten van Libéma Profcycling is de Neutrale service waar Shimano de hoofdsponsor van is.

Make-A-Wish

Make-A-Wish Nederland vervult al dertig jaar de liefste wens van kinderen met een ernstige soms zelfs levensbedreigende ziekte in de leeftijd van 3 tot 18 jaar. Het verwezenlijken van een wens heeft op ieder kind een magisch effect maar op kinderen met een ernstige ziekte in het bijzonder. Het geeft deze kinderen die vanwege hun ziekte te vaak vooral patiënt zijn de kracht om kind te zijn. Als een kind kan geloven dat zijn wens uitkomt dan kan hij ook geloven dat hij beter wordt. Dàt is de kracht van de Wish Journey.

Support Casper

Sinds 2015 is Support Casper – de campagne van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker – in het leven geroepen om mensen bewust te maken van deze ernstige vorm van kanker én geld in te zamelen voor initiatieven die op baanbrekende manier proberen alvleesklierkanker te behandelen. Alvleesklierkanker is de tweede meest dodelijke vorm van kanker in Nederland met dagelijks acht sterfgevallen. Oncologisch chirurg Prof. dr. Casper van Eijck specialist alvleesklierkanker in het Erasmus MC ontwikkelt samen met een team van virologen moleculair biologen immunologen en neurochirurgen nieuwe behandelmethoden die ervoor zorgen dat alvleesklierkankerpatiënten in de toekomst langer in leven kunnen blijven.