Nieuws

29 Januari eerste veiling van het nieuwe jaar

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

ZUTPHEN – Je wilt een artikel kopen, je biedt en dan hoop je dat het ook van jou wordt. Dit is zo ongeveer wat de meeste mensen weten over veilingen. Maar er komt (tegenwoordig) wel wat meer bij kijken. Zo kun je bijvoorbeeld online bieden, zowel voor als tijdens de veiling. Daarnaast zijn de artikelen te bekijken op social media, waaronder facebook. Met innovatie en ontwikkeling heeft de veilingwereld een ware metamorfose ondergaan bij Duco Avis Veilingen.

“Dit is de trommel waar mee, via een echte tombola, de schuldbewijzen werden geloot die de staat der Nederlanden dat jaar zou gaan terugbetalen. Iedereen die schuldbewijzen van de staatslening van 1964 had, kreeg toen nog 5,25 % voor zijn lening aan de staat. Maar werd je uitgeloot, dan kreeg je je geld terug en was het dus afgelopen. Mogelijk is deze trommel dus maar enige keren gebruikt. Heel bijzonder en zeker voor mensen uit de financiële wereld.”

“Op maandag 29 januari om 19.00 uur vindt er weer een veiling plaats bij het veilinghuis. Er komt weer steeds meer interesse voor veilingen. Daarbij is het natuurlijk belangrijk dat het aanbod aantrekkelijk is. Wij hebben onze hal inmiddels vol staan met artikelen voor een klein prijsje, maar ook pronkstokken zoals Chinees aardewerk en schilderijen met een waarde van duizenden euro’s.”

Veilen voor ‘dummies’ op 6 februari
Duco Avis wil mensen graag kennis laten maken met het (nieuwe) concept veilen. “Zo moet je bijvoorbeeld uitkijken dat je niet tegen jezelf biedt! Daarom organiseren wij op 6 februari een avond waarbij we stil staan bij allerlei aspecten van het veilen; bijvoorbeeld waarom je best met je ogen mag knipperen of hoe een maximaal bod werkt.” Er zijn geen kosten aan verbonden en aanmelden kan via info@ducoavisveilingen.nl.

Duco Avis Veilingen, Noorsestraat 7. Website: www.ducoavisveilingen.nl , E-mail: info@ducoavisveilingen.nl  en telefoon: +31(0)575 510 749

“In onze toonzaal hangt een fraaie krijttekening van de Walburgiskerk van de hand van Martin Monnickendam. Dat was een kunstschilder en tekenaar die in Amsterdam woonde en leefde van 1874 tot 1943. Monnickendam had een link met de streek rond Zutphen. Hij was bevriend met Margot van Hasselt, leerling aan het Internationaal Schildersatelier van Jonkvrouwe de Jonge. In 1913 nodigt zij hem met zijn gezin uit voor een vakantie op landgoed Empe. Dat al meer dan 200 jaar in het bezit van de familie Van Hasselt is. Het tuinprieel is net klaar en Monnickendam besluit samen met Margot en haar vriendin, ook een kunstenares, om beschilderde panelen voor het prieel te maken. Ze nemen plaatjes van het sprookje Assepoester als voorbeeld en met z’n drieën gaan ze aan de slag en het resultaat mag er zijn. Honderd jaar later zijn deze panelen nog steeds te bewonderen. Na een restauratie werden ze in 2014 weer onthuld in Huize Empe. Van Monnickendam is ondertussen zeer gewaardeerd. Er hangt van zijn hand in het nieuwe museum van Zutphen een prachtig schilderij van voorgenoemde Margot.”

|Doorsturen

Ondernemend nieuws
Laatste nieuwsMeest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar