Sport

AGOVV neemt eerste horde

APELDOORN – AGOVV heeft deel één van de ‘Operatie Handhaving’ afgelopen weekend tot een goed einde gebracht. Op eigen veld tegen Terschuurse Boys mogen de Blauwen aanstaande zaterdag de volgende stap zetten om hun verblijf in de tweede klasse te continueren.

De 2-1 overwinning tegen Batavia’90, de nummer zes van de derde klasse B, krikte met name het broze vertrouwen wat op. Toen de AGOVV-defensie in de laatste twintig minuten de voorsprong moest zien vast te houden, gaf ze geen krimp. “Het stond achterin goed”, noemde Kevin Jansen het misschien wel voornaamste winstpunt van AGOVV’s eerste degradatieduel.

Het meest granieten deel van het blauwe verdedigingshart droeg er zelf in niet geringe mate aan bij dat de Apeldoorners de schade tot aanvaardbare proporties beperkt hielden. Jansen stond als vanouds zijn mannetje en ruimde veel op. “Nadat die 2-1 viel, kwamen we toch met de kont tegen de goal aan te staan. Wanneer je dan met acht man in het zestienmetergebied staat, kan hij altijd vallen.”

De AGOVV’ers hadden het zichzelf een stuk eenvoudiger kunnen maken wanneer ze iets secuurder waren geweest. “In de eerste helft waren we wat slordig in de laatste ballen”, stipte Jansen de onzorgvuldigheid in de eindpass aan, waar het spel van de thuisploeg voor de rust onder leed. Dit vond ook trainer Jerry Cooke. “Wat denk je als wij vier keer die pass goed geven? Dan hadden we vier keer alleen voor de keeper gestaan.”

Cooke kon desondanks tevreden zijn over hoe zijn ploeg zich staande hield op het moment dat de bezoekers uit Lelystad de jacht inzetten op de gelijkmaker. In tegenstelling tot bij eerdere gelegenheden bleef de AGOVV-defensie ditmaal zonder noemenswaardige problemen overeind. Een opsteker met het oog op de confrontatie tegen Terschuurse Boys, dat als tweede eindigde in de derde klasse B en zaterdag VV Dieren met 3-1 over de knie legde.

Het begin is er in elk geval voor AGOVV. De eerste horde is genomen. “Ik heb een ploeg gezien die het belang van deze wedstrijd kende en zich bewust was van wat er op het spel staat”, roemde de winnende coach de instelling van zijn spelers. Al weet Cooke maar al te goed dat één zwaluw nog geen zomer maakt. AGOVV zal hoe dan ook nog twee wedstrijden moeten winnen om zich definitief veilig te spelen.

Kevin Jansen weet niet wat hij moet verwachten van de komende tegenstander. “Ik ken ze niet. Maar ja, mooi is het sowieso zelden met dit soort wedstrijden. Maar dat hoeft ook niet. Het gaat erom dat je die wedstrijden wint. Iets anders telt niet.”