Nieuws

Pizza eten voor het goede doel

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

DEVENTER - “Pizza eten en direct iets terugdoen voor Deventer: bij PEEVES, de nieuwste bezorgapp, neemt je bezorger jouw gift aan de Voedselbank direct mee. Dat pak rijst dat je nooit gaat gebruiken, bijvoorbeeld. De bezorger zorgt dat-ie op de juiste plek komt”, aldus woordvoerder Raymond Schneider.

“PEEVES is de bestelapplicatie waarmee je direct iets goeds doet voor je eigen omgeving. Bestel je een lekkere pizza of sushi via PEEVES bij een restaurant in de buurt, dan geef je iets uit je eigen voorraadkast mee terug. De bezorger is er toch al en jouw bijdrage is meer dan welkom. Je geeft bijvoorbeeld afwasmiddel of pasta mee terug. Bezorgservice met een gouden randje, dus.”

Nieuw in Deventer

De nieuwste bezorgapplicatie is per 1 september begonnen in Deventer. Raymond Schneider: “We zijn superblij dat we nu hier konden beginnen. We helpen de Voedselbank hier echt mee. De meeste mensen laten wel eens een maaltijd bezorgen. Maar hoe mooi is het dat je met PEEVES direct iets terug kunt doen? Wij vinden dat de samenwerking tussen Deventenaren, restaurants en de Voedselbank zelf ‘the way to go’is. PEEVES doet precies dat. De mensen die gebruik moeten maken van de Voedselbank, hebben de verpakte etenswaren hard nodig. Bij sommige mensen staan producten in overschot in de kast. We maken het makkelijk die producten door te geven. De gever maakt gebruik van een koerier die er toch al is. Mooier kan niet, toch?”

PEEVES groeit door

Op dit moment draait PEEVES alleen met in Deventer aangesloten restaurants, maar de ambitie om door te groeien is er zeker. “Het liefst rollen we zo snel mogelijk landelijk uit, maar we kijken eerst hoe het hier gaat. We hebben die resultaten nodig om te kijken of het landelijk kan.”

PEEVES is sinds 1 september beschikbaar. In Deventer zijn de eerste restaurants met PEEVES begonnen. De restaurants bezorgen zelf en nemen producten vanaf het bezorgadres mee terug. De Voedselbank haalt de gedoneerde levensmiddelen en huishoudartikelen zelf op. Meer lezen en restaurants vinden kan op www.peeves.nl.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws


Laatste nieuws
Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar