Nieuws

Modern ‘naoberschap’ in Beekbergen

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

BEEKBERGEN - “Je ziet het, alles wordt in het werk gesteld om de Stamppottenkeet in gereedheid te brengen voor 3FM Serious Request”, aldus Marco van ’t Hof, één van de organisatoren. Initiatiefnemer Gert Vaanholt: “De Stamppottenkeet is puur hobbymatig en Gert en ik wonen naast elkaar in Beekbergen tegenover het Hoogeland.”

Met de Stamppottenkeet gaat een langgekoesterde droom in vervulling, zegt Gert: “Ja, ik ben zeker gemotiveerd. Al lang loop ik met het idee rond om met gezonde stamppotten wat te doen. Geen houdbaarheidsstoffen en andere toevoegingen. Leuk idee, maar hoe geef je dit dan handen en voeten? De Stamppottenkeet lijkt mij de oplossing. Je ziet ze op veel festivals, kerstmarkten en evenemententerreinen. Ik wil verandering brengen: in plaats van een ongezonde snelle hap, een gezonde. Het kan!”

 

De Stamppottenkeet krijgt zijn primeur tijdens Serious Request, volgens Gert: “Mijn nieuwe buren Niek de Bok en Marco van 't Hof helpen mij bij het realiseren van dit initiatief.” Marco geeft aan dat de plek geregeld is: “Gelukkig kregen we een mooie plek toegewezen, tegenover de fietsenstalling bij het station. We zullen er nauw samenwerken met Apeldoorns Hart om de groenstrook aldaar mooi in te richten. En er wordt op nog meer manieren samengewerkt. De keet wordt momenteel gereedgemaakt en geschilderd door cliënten van Het Hoogeland. De samenwerking is eigenlijk spontaan ontstaan na een bezoek van mij aan Het Hoogeland.”

Werk- en activiteitenbegeleider Cor Busink zegt hierover: “Marco vroeg mij om medewerking en ik vond het meteen een mooi initiatief. Ik heb daarom zonder aarzelen de ruimte, materiaal en menskracht beschikbaar gesteld. Verschillende cliënten werken mee en beleven hier ook plezier aan, omdat ze zo echt bijdragen aan dit mooie initiatief. En zo kun je als buren elkaar helpen en leren kennen.” Zo ziet Marco dat ook: “Wij wonen alle drie op een steenworp afstand van Het Hoogeland en wat ons betreft is een goede buur beter dan een verre vriend.”

De keet wordt verkooplocatie van de stamppotten: “Vanuit de keet zullen we volledige maaltijden verkopen: boerenkool, zuurkool en hutspot, eventueel met rookworst, een gehaktbal en speklap en natuurlijk ook snert. Wij werken samen met Menuservice Apeldoorn. Zij zullen ons gedurende het evenement bevoorraden en de overheerlijke stamppotten bereiden.” Wat de organisatie gaat ophalen, is nog onzeker: “Dat is inderdaad moeilijk te zeggen. Het feit dat we op de route van het station naar het centrum liggen, is belangrijk. Veel mensen komen langs de keet en een hapje eten moet je toch. We hopen op een serieuze bijdrage aan het goede doel.”

 

Kijk voor meer informatie op: http://destamppottenkeet.nl of volg ze op Facebook: De Stamppottenkeet Beekbergen

|Doorsturen

Uw reactie


Ondernemend nieuws


Laatste nieuws


Cartoon van de week


Meest gelezen


Buienradar