Nieuws

Meer onderzoek Poort van Zuid noodzakelijk

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

ZUTPHEN - Het college van burgemeester en wethouders heeft begin november besloten nog geen voorkeur uit te spreken voor één van de scenario’s voor de Poort van Zuid. De gemeente kiest ervoor eerst uitgebreider onderzoek te doen op basis van de ideeën en wensen van betrokkenen bij de Poort van Zuid. “De puzzelstukjes passen nog niet in elkaar”, aldus verantwoordelijk wethouder Oege Bosch.

Het afgelopen half jaar is in bijeenkomsten, maar ook in kleinere sessies gesproken met inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden over de invulling van het ’s Gravenhof en de herinrichting van het gebied Poort van Zuid. Dit is het gebied vanaf de rotonde richting de Houtwal tot en met ‘s Gravenhof. Er zijn veel suggesties en ideeën verzameld. Hieruit kwam duidelijk naar voren dat bewoners en ondernemers het plan steunen om van ’s Gravenhof een culturele en cultuurhistorische ontmoetingsplek te maken. Ook is er veel draagvlak voor het herstellen van vestingwerken om de stad nog mooier te maken. Tenslotte is duidelijk aangegeven dat parkeren zo dicht mogelijk bij de binnenstad moet. Wethouder Bosch: “Het gaat om keuzes die een grote impact hebben op dat gebied en op de stad als geheel. Dat vraagt om een goede afweging op basis van verder onderzoek, specifiek gericht op een aantal vraagstukken.”

Vanaf november/december starten een aantal onderzoeken. De centrale vragen hierbij zijn: Hoe wordt ’s Gravenhof een echt onderdeel van het stadscentrum?; wat is de beste oplossing als het gaat om bereikbaarheid (per auto/fiets) en parkeren?; hoe kan Zutphen met haar vestingwerken nog mooier worden gemaakt en meer beleefd? De resultaten van de onderzoeken komen in het voorjaar van 2018 beschikbaar.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuwsMeest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar