Nieuws

Honingmarkt in Ugchelen

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

UGCHELEN - Honingliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen op de 51e Honing-, Natuur- en Hobbymarkt, die op zaterdag 16 september door imkersvereniging Apeldoorn-Ugchelen wordt gehouden bij het Ugchelens Belang, Bogaardslaan 81.

“Voor de honingbij was het een matig jaar. Het lange, koude voorjaar hield de bijen binnen en door de strenge nachtvorst in april zat er weinig bloesem aan de acacia en de lindebomen. Gelukkig maakt de heide het dit jaar weer goed”, aldus een woordvoerder. Op de honingmarkt is ruim voldoende aanvoer van vele soorten, uitsluitend Nederlandse honing. De imkersvereniging geeft informatie over de fascinerende hobby imkeren en het grote belang van bijen in het algemeen. En natuurlijk is een kijkje in een levend bijenvolk mogelijk.

Op de buitenmarkt vindt men onder andere de natuur dicht bij huis, biologische bollen en drachtplanten voor de bijen. Daarnaast een dertigtal kramen met producten van zeer uiteenlopende hobby's en een midwinterhoornblaasvereniging. Het geheel wordt opgeluisterd door de Ugchelense muziekvereniging.

De honingverkoop in het Ugchelens Belang begint na de opening om 10.30 uur. De buitenmarkt begint rond 10.00 uur. Beide markten sluiten om 16.00 uur. Zie ook de website www.imkers-apeldoorn-ugchelen.nl

|Doorsturen

Ondernemend nieuws


Laatste nieuws


Cartoon van de week


Meest gelezen


Buienradar