Sport

Diderik blijft ook dit seizoen een zekerheidje voor csv

APELDOORN – Iedereen kon leven met het resultaat. Een goede wedstrijd met een terechte 1-1 uitslag. Csv Apeldoorn sloot haar competitieouverture tegen Staphorst dan wel niet winnend af, de roodgele vlag hangt er bij de aftrap al goed bij. Wanneer Jürgen Schefczyk kan voortborduren op het werk van zijn voorganger Peter Boeve, staat de Apeldoornse voetballiefhebber de komende maanden in het Orderbos ongetwijfeld nog het nodige spektakel te wachten.

Schefczyk zelf reageerde gematigd tevreden na het laatste fluitsignaal. Natuurlijk had hij aan de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2017-2018 liever drie punten overgehouden. De csv-coach was zich evenzeer ervan bewust dat zijn ploeg het komend seizoen op menig tegenstander stuit met beduidend minder kwaliteiten dan het taaie Staphorst. In dat kader bezien was hij met name  goed te spreken over de eerste helft. “Het was een wedstrijd met twee gezichten. Naar het einde toe zag je het een slijtageslag worden. Met die laatste wissel probeer je dan nog wat te veranderen. Maar we zijn zeker niet achteruit gaan lopen”, denkt Schefczyk niet alleen aanvallend, maar wil hij ook nadrukkelijk vooruit met csv.

In de eerste 45 minuten had de thuisploeg de wedstrijd redelijk onder controle. Dit resulteerde na 29 minuten in de 1-0 voorsprong. Maarten Boeve rondde een door Jamarro Diks en Mark Fennebeumer opgezette aanval fraai met het hoofd af. Ongelukkig uitverdedigen van Patrick Jansen bracht de bezoekers tien minuten na rust op gelijke hoogte. Csv’s steun en toeverlaat raakte Heine Uuldriks, waarna de bal schlemielig over de doellijn caramboleerde. Tot twee keer toe redde de pechvogel aansluitend een grotere achterstand en herstelde zo zijn slippertje. Kort voor tijd keek Jansen ook nog eens een inzet van Rob Mijnheer op de paal… Aan de andere kant moest René Oosterhof, ooit een blauwe maandag prof bij AGOVV, zijn niet geringe kwaliteiten eveneens enkele keer onder bewijs stellen om een tweede Apeldoornse treffer te verhinderen.

Rob Diderik, dit seizoen opnieuw een zekerheidje links achterin, was niet ontevreden over het gelijke spel. “Jammer dat die 2-1 niet valt. Die gelijkmaker was ongelukkig. Dat valt Patrick niet te verwijten. Zoiets kan weleens gebeuren. Pure pech. Daarna maakte hij een paar geweldige reddingen waarmee hij een tegengoal voorkwam. Op basis van de tweede helft was de uitslag denk ik wel terecht. We speelden tegen een goede tegenstander. Je weet dat Staphorst veel duelkracht heeft. Voetballend zijn wij beter. Wij hoeven voor geen enkele tegenstander bang te zijn. Zeker thuis niet. We voetballen met hetzelfde idee als vorig seizoen. Als persoon verschillen Peter en Jürgen van elkaar, hun denkwijze over voetbal komt wel overeen.”

Na het afketsen van een overgang naar tweededivisionist FC Lienden zet Diderik zich weer met ziel en zaligheid in voor ‘zijn’ csv Apeldoorn. “Als ik naar Lienden was gegaan, had ik er nu al twee wedstrijden opzitten. Het blijft jammer dat het niet door is gegaan. Op een gegeven moment moet je het ook van je af kunnen zetten. Ik heb het prima naar mijn zin bij csv. Ik voetbal hier met plezier. Ik ben pas 25. Ik kan altijd nog hogerop.”

De roodgele steunpilaar kijkt al vol verlangen uit naar de bekerwedstrijd tegen Willem II op 20 september. “Willem II is een geweldige loting. Hartstikke mooi om tegen een eredivisieclub te kunnen spelen. We hebben zeker een minimale kans. En dan in de volgende ronde tegen Ajax of Feyenoord…”