Nieuws

Bouw scholencluster aan
H.A. Lorentzstraat van start

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

EERBEEK - “Goed bericht voor de leerlingen van De Enk en de C. van Leeuwenschool.” Dat was de eerste reactie van wethouder Eef van Ooijen toen bekend werd dat alle juridische procedures rondom de bouw van de scholencluster aan de H.A. Lorentzstraat zijn afgerond. “Dit betekent dat de schop nu daadwerkelijk de grond in kan en hopelijk de leerlingen met ingang van het schooljaar 2018/2019 hun intrek kunnen nemen in het nieuwe gebouw.” De wethouder laat weten dat de eerste voorbereidende grondwerkzaamheden inmiddels zijn gestart.

In de afgelopen jaren heeft de gemeente in nauwe samenwerking met onder andere alle schoolbesturen werk gemaakt van de huisvesting van de basisscholen in de gemeente Brummen. Van Ooijen hierover: ”De scholen worden geconfronteerd met veranderingen in het leerlingenaantal. Daarom is er gekozen om zoveel mogelijk flexibel en multifunctioneel te bouwen. Dit om in de komende jaren goed in te kunnen spelen op ontwikkelingen. Zowel als het gaat om de behoefte aan ruimte als ook veranderingen in onderwijsvormen. Onze kinderen en hun leerkrachten verdienen moderne en flexibele faciliteiten. Ik ben blij dat dit nu ook voor de kinderen van De Enk en de C. van Leeuwenschool nabij is.”

Met deze ontwikkeling telt de gemeente Brummen eind volgend jaar drie moderne scholenclusters. In 2015 is het scholencluster aan de Sweelinckstraat gerealiseerd, waarin De Sprankel, De Triangel en een kinderopvangorganisatie zijn gehuisvest. Het scholencluster aan de Meengatstraat in Brummen, waarin de Oecumenische Basisschool en Expeditie 24/7 zijn gehuisvest, is dit voorjaar in gebruik genomen. Daarnaast zijn andere scholen, soms met een kleine aanpassing, ook weer up to date.

Afstemming werkzaamheden

De school wordt gebouwd op het perceel aan de H.A. Lorentzstraat, waar voorheen de voormalige basisschool De Springveer was gevestigd. Het gebouw wordt centraal op het terrein gebouwd en de bestaande bomenstructuur blijft behouden. Aan de zuidzijde wordt de groenstructuur versterkt. Het nieuwe gebouw wordt ook voorzien van een moderne gymzaal. De bouwwerkzaamheden worden zoveel mogelijk afgestemd op de geplande vervanging van het riool in de wijk. Dit om overlast voor de buurtbewoners zoveel mogelijk te beperken. 

|Doorsturen

Ondernemend nieuws





Laatste nieuws



Meest gelezen


Cartoon van de week



Buienradar