Nieuws

Begroting 2018 maakt weg vrij
voor duurzaamheid en economie

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

DEVENTER - De gemeente Deventer staat er financieel goed voor en kan de komende jaren investeren in nieuwe ontwikkelingen. Het college biedt een sluitende begroting aan de gemeenteraad aan. Hierin komt er meer geld voor onkruidbestrijding, de zorgpolis voor minima en de digitalisering van de gemeente. Daarnaast komt er ruimte voor investeringen op het gebied van duurzaamheid en economie.

De voorstellen die het college nu doet, sluiten aan bij het bestuursakkoord 2014-2018. Wethouder Financiën Liesbeth Grijsen: “We hebben in 2014 met de vier coalitiepartijen ambities benoemd; de keuzes in de begroting vloeien hier uit voort. Voorop stond de solide financiële huishouding. Dit is de vierde sluitende begroting op rij.” De overige ambities zijn een vernieuwende bestuursstijl, goede invulling van de decentralisaties en de economische versterking van Deventer.

Het college heeft de sluitende begroting inmiddels voorgelegd aan de gemeenteraad. Op 1 november is er een raadstafel over de begroting, met ruimte voor inspreken. Op 8 november wordt de begroting behandeld tijdens de raadsvergadering.

|Doorsturen

Ondernemend nieuws


Laatste nieuws
Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar