Nieuws

Aandacht voor trombose in Gelre

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

APELDOORN/ZUTPHEN - Alle belangstellenden kunnen op vrijdag 13 oktober, tijdens Wereld Trombosedag, tussen 9.00 en 15.00 uur met vragen over preventie en behandeling van trombose terecht in Gelre Ziekenhuizen. Deze dag staat de trombosedienst van Gelre met een informatiestand in de centrale hal van de ziekenhuizen in zowel Apeldoorn als Zutphen. De medewerkers geven dan ook meer informatie over de werkwijze van de trombosedienst.

“Trombose houdt in dat door één of meerdere bloedpropjes je bloedvaten verstopt kunnen raken. Als trombosedienst helpen wij patiënten bij preventie en behandeling van trombose. Dat doen wij door de werking van antistollingsmiddelen, in de volksmond ook wel bloedverdunners genoemd, te controleren via bloedafname”, aldus een medewerker van de trombosedienst.

“Tijdens de Wereld Trombosedag willen we bezoekers laten zien welke mogelijkheden patiënten hebben die bij ons onder controle komen. Zo kunnen we allerlei vragen beantwoorden over trombose en het gebruik van antistollingsmiddelen. Ook geven we advies over de best passende leefstijl als u antistollingsmiddelen gebruikt. Daarnaast is er gelegenheid om kennis te maken met de nieuwe manier voor bloedafname: een vingerprik in plaats van bloedafname uit de arm. Deze methode zal in de loop van het najaar gebruikt gaan worden bij alle patiënten van de Gelre trombosedienst. Wilt u meer weten over zelfmeten of over inzage hebben in uw eigen dossier? Ook daarvoor kunt u bij onze informatiestand terecht.”

 

Sinds 2015 wordt de Wereld Trombosedag georganiseerd. De Trombosestichting Nederland zet deze dag in om de bekendheid van trombose bij de Nederlandse bevolking te vergroten. Het doel is zoveel mogelijk mensen te vertellen dat trombose vaak voorkomt, zeer ernstige gevolgen kan hebben en dat snelle herkenning kan helpen bij het voorkomen van trombose en schade. 

 

Meer informatie over de Gelre trombosedienst staat op: https://www.gelreziekenhuizen.nl/trombosedienst  

Meer informatie over trombose staat op: www.trombosestichting.nl

|Doorsturen

Ondernemend nieuws

Laatste nieuwsMeest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar