Ondernemend

Burgerinitiatief voor snel internet buitengebied Voorst

Door Uitgeverij Stedendriehoek BV

VOORST - Snel en betrouwbaar internet voor de bewoners in het buitengebied van Voorst is nu binnen handbereik. Het burgerinitiatief IBV, Internet Buitengebied Voorst, is in het leven geroepen om betrouwbaar internet in een straal van 10 tot 15 kilometer rond Bosgoed Wilp-Achterhoek te realiseren tegen lage instapkosten. De projectgroep is op zoek naar minimaal tachtig huishoudens die zich aan willen sluiten, zodat het project van start kan gaan.

IBV is een burgerinitiatief dat is opgezet door Ilse Haagen. Ze woont in het buitengebied en voelt zich achtergesteld. Snel internet lijkt hier namelijk niet voorhanden. “Wij hebben thuis een gezellig en druk gezin waarbij iedereen op welke manier dan ook gebruik maakt van het internet. Niks ongewoons voor deze tijd.” Maar Haagen wordt gek van de slechte internetverbinding en dit probleem lijkt alleen maar groter te worden. Na buurtonderzoek blijkt dit een herkenbaar probleem voor buurtgenoten. Paul Jonkman, D66-raadslid van de gemeente Voorst, woont zelf in het buitengebied en sloot zich al snel aan bij dit initiatief om sneller internet in het buitengebied beschikbaar te maken voor iedereen. “We willen dat dit project slaagt. Niet alleen voor onszelf, maar om de buurt hiervan te laten profiteren.”
Haagen en Jonkman gingen op zoek naar een oplossing. Samen met de leverancier Stiveca en TWS is het initiatief genomen om ruim voor de zomer van 2017 snel en goed draadloos internet te realiseren voor gezinnen, thuiswerkers en kleine bedrijfjes. TWS houdt zich dagelijks bezig met zakelijke data- en informatieverbindingen in binnen- en buitenland, maar maakt graag een uitstapje dichter bij huis. Van der Weide (TWS): “Het aanleggen van glasvezel in het buitengebied is ontzettend kostbaar en voor veel andere bedrijven is het financieel niet interessant om de bewoners in het buitengebied te bedienen. Daar zijn mensen zoals Ilse Haagen de dupe van. Wij vinden het heel leuk dat wij hier in de regio wat kunnen betekenen. Wij worden er niet rijk van, maar we doen het voor onze omgeving. Wij helpen onze buren graag!”
Een aantal bewoners is al enthousiast, maar om dit project echt van start te laten gaan zijn er tachtig deelnemende huishoudens nodig. Belangstellenden kunnen een bezoek brengen aan de website www.stiveca.nl/voorst . Voor vragen, e-mail ibvoorst@gmail.com .

|Doorsturen

Ondernemend nieuws


Laatste nieuws
Meest gelezen


Cartoon van de weekBuienradar